Verslaafd aan gamen

Gameverslaving is de nieuwste verslaving die een sterke impact kan hebben op je leven. U hoeft echter geen gamer te zijn om ten prooi te vallen aan deze stoornis. Het is belangrijk dat u de symptomen van gamingverslaving begrijpt voordat u het behandelt. Er zijn een aantal gamingverslaafden die niet eens weten dat ze dit probleem hebben. Hun verslaving begint met eenvoudige verveling. In feite beginnen velen van hen hun reis in verslaving door deel te nemen aan activiteiten die buiten hun normale comfortzone bevinden.

Verslaafd aan gamen

Wanneer de meeste mensen zich vervelen, hebben ze de neiging om entertainment te zoeken in andere delen van hun huis. Terwijl studenten het meest waarschijnlijk computers games spelen, zijn er miljoenen studenten die uren op hun computers doorbrengen tijdens hun vrije tijd. Hetzelfde geldt voor videogames. Helaas is het niet ongebruikelijk voor game-verslaafden om verslaafd te worden aan videogames. Als je een van de miljoenen studenten bent die uren per keer doorbrengen met computerspellen of videogames, wil je misschien een behandeling zoeken om hulp te krijgen voor je verslaving.

Er zijn veel symptomen die kunnen signaleren dat een persoon lijdt aan een verslavende toestand, zoals overmatig gamen. Consistente individuen komen in argumenten en vechten met hun echtgenoten over kleine problemen. Andere symptomen van videogame-verslaving omvatten terugtrekken uit vrienden en familie. Veel van deze personen blijven weg van hun baan om hun verslavingen te beheersen. Anderen verliezen hun baan vanwege hun verslaving aan gaming en kunnen zelfs problemen hebben met het functioneren tijdens werkuren. Andere individuen beginnen interesse op school te verliezen en mogen niet zo vaak terugkeren naar de klas.

Behandelingscentra bieden hulp voor degenen die verslaafd zijn aan gamen.

Deze behandelcentra werken professionals die expertise hebben bij het behandelen van verslavingen aan verschillende media, zoals televisie, muziek en tijdschriften. Artsen, psychologen en therapeuten nemen ook deel aan deze behandelingsprogramma’s om individuen te helpen bij hun dwangmatige gedragingen. Inpatiëntenprogramma’s zijn beschikbaar in deze centra, zodat individuen niet de hele dag in hun kamers hoeven te blijven en de hele nacht als ze games spelen.

 

Een aantal websites bieden hulp voor mensen die lijden aan een verslaving aan online gaming. Deze websites bieden vaak tips voor het vermijden van verslavend gedrag, inclusief zelfhypnose, dieetcontrole, meditatie en levensstijlveranderingen. Er zijn een aantal online gaming-sites die counseling-services bieden. Verslavingscounseling wordt vaak aanbevolen wanneer een persoon lijdt aan dwangmatige gedragsverslaafdes zoals die veroorzaakt door videogames te spelen.

 

Gamingverslaving is een reëel probleem dat een aanzienlijke impact kan hebben op degenen die eraan verslaafd zijn. Veel online gaming-sites vereisen dat gebruikers zich aanmelden om gratis spellen te spelen voordat ze toegang hebben tot bepaalde secties van de site. Helaas zijn er een groeiend aantal jonge mensen die verslaafd zijn geworden aan gamen en niet in staat zijn om hun dwangmiddelen te beheersen. Het is belangrijk dat ouders zich bewust zijn van de potentiële risico’s wanneer hun kinderen buitensporig gamen zijn en een regelmatige tijd voor hen vaststellen om met hun vrienden en familie te spelen.