LED-verlichting is beter voor uw budget

Door de vooruitgang in de technologie over de hele linie hebben mensen een efficiënter leven kunnen leiden. Of het nu gaat om de toegankelijkheid van een smartphone of het brandstofverbruik van een auto, de technologie laat ons meer doen met minder. Overschakelen op LED’s is gewoon een andere manier om de efficiëntie te verbeteren. Maar in tegenstelling tot een telefoon of auto, zorgt het upgraden naar LED-verlichting voor enorme dekenverbeteringen. LED-verlichting is beter voor zowel uw budget, uw medewerkers als de planeet. Het verbruikt minder energie en gaat langer mee dan traditionele verlichtingsopstellingen. In werkelijkheid zou de vraag dus niet moeten zijn: “Waarom zou u upgraden naar LED-verlichting? Het zou moeten zijn, “Hoe kan ik upgraden naar LED-verlichting?” Want als het erop aankomt, is LED-verlichting de duidelijke keuze voor kantoren, commerciële voorzieningen, magazijnen en zelfs scholen.

Onderzoek verschillende LED mogelijkheden

Led spot kopen
Om te begrijpen waarom LED-lampen zoveel beter zijn dan de andere alternatieven, is het een goed idee om te kijken welke lampen je op dit moment hebt. Je kunt immers niet weten waar je naartoe gaat als je niet weet waar je bent geweest. Hier is een algemeen overzicht van enkele van de meest voorkomende soorten verlichting die vandaag de dag in commerciële en industriële omgevingen worden gebruikt.

Metaalhalogeniden, waar deze bollen hun naam aan ontlenen, worden gevormd wanneer metaal en halogeenelementen samenkomen. Ze bevatten alledaagse dingen zoals natriumchloride of zout, en sommige minder alledaagse dingen zoals uraniumhexafluoride, dat als brandstof wordt gebruikt in kernreactoren. Metaalhalidelampen produceren licht door een elektrische stroom door metaalhalfgas te laten lopen. Ze hebben de langste opwarmtijd van alle soorten lampen en hebben een warme kleurtemperatuur. Deze lampen zijn meestal te vinden in stadions en als koplampen voor voertuigen.

Fluorescerend TL-lamp zijn de meest voorkomende vorm van kantoorverlichting. Ooit was het een enorme verbetering ten opzichte van andere lampen. Fluorescentielampen gaan gemiddeld 20 keer langer mee dan gloeilampen en bieden een hogere lumenoutput. Ze branden ook bij een koelere temperatuur, wat de productiviteit blijkt te verhogen. Deze lampen bevatten echter kwik, dat gevaarlijk is om weg te gooien en dat problemen kan opleveren als het licht tijdens het gebruik kapot is.

U zult Gloeilamp meestal vinden in verouderde instellingen. Ooit beschouwd als milieuvriendelijk, vanwege het gebrek aan kwik, zijn de normen sindsdien gestegen en zijn deze lampen aan de kant geschoven. Gloeilampen zijn het minst energiezuinig en hebben de kortste levensduur. Het enige voordeel van deze lampen is dat ze niet hoeven op te warmen. Met een relatief zwakke lichtopbrengst en een warme glans, zult u deze lampen meestal als accentverlichting aantreffen. Als u met deze lampen begint, zult u versteld staan van het verschil dat een LED-verlichting kan maken.

 

Halogeenlamp

Halogenen behoren tot de familie van de gloeilampen en worden beschouwd als een verbeterde versie van andere gloeilampen. Zoals bij elke gloeilamp komt de elektrische stroom in een halogeenlamp in het stopcontact en gaat deze door de gloeidraad van wolfraam. Het is deze elektrische stroom die de gloeidraad opwarmt en licht produceert. Hierdoor zijn deze lampen vaak extreem heet en kunnen ze de koelkosten verhogen. Halogeenlampen bevatten geen kwik, maar de wolfraamdraden zijn omgeven door jodium- en broomgassen.

LED-verlichting –  Beter in elk opzicht

LED-verlichting bespaart u geld in meer dan één opzicht. Vanaf het begin zorgen LED-lampen voor een helderdere glans met minder wattage. Dit betekent dat u bij het overschakelen van een traditionele gloeilamp meer licht krijgt met minder energie. Minder energie betekent een lagere elektriciteitsrekening, wat altijd een verbetering is.

LED-lampen hebben minder energie nodig om te werken dan andere alternatieve lichtbronnen. Dit is de reden dat u een aanzienlijke verlaging van de bedrijfskosten van uw bedrijf zult zien. Maar het heeft ook andere voordelen. LED’s besparen u niet alleen geld op uw maandelijkse elektriciteitsrekening, ze helpen ook op andere gebieden kosten te besparen. Omdat ze een langere levensduur hebben, minstens 4x langer dan andere lampen, hoeft u ze minder vaak te vervangen. Rekening houdend met het geld dat wordt bespaard op onderhouds- en bedrijfskosten, is het upgraden naar LED-verlichting in een kantoor- of commerciële faciliteit de duidelijke keuze.

Kijk maar eens hoeveel LED-licht u kan besparen ten opzichte van andere soorten lampen. En hou er rekening mee dat dit slechts voor één enkele lamp geldt. In een commerciële of industriële faciliteit waar u waarschijnlijk honderden lampen zult hebben, zal uw besparing tot ver in de duizenden lopen.

Naast de financiële voordelen kunnen LED’s een algemene morele stimulans zijn voor alle werknemers. Met een glans die schittert rond dezelfde lezing als daglicht op de Color Rendering Index, lijken de kleuren levendiger en zijn de vormen meer uitgesproken. Studies tonen aan dat dankzij dit hoogwaardige licht, werknemers gezonder, gelukkiger en productiever zijn dan wanneer ze werken in een donkere omgeving.