Heb je deze plekken in Europa al afgevinkt?

Vakantiegangers boeken peperdure vliegreizen naar verre bestemmingen, terwijl Europa zo veel moois herbergt. Daar gaat iets mis. In dit werelddeel is voor elke clutuursnuiver, sportfreak, en natuurliefhebber namelijk genoeg te zien en te doen. Vaak voor minder geld. Vijf uiteenlopende budget-tips voor uitstapjes in je eigen, mooie Europa, niet bijster ver van huis. Van Moto GP tot Kuifje!

Legendarisch racecircuit bezoeken: Le Mans

Le Mans is nog geen (halve) dag rijden. Gooi je tent achterin, zoek op een camping-app een leuke staanplaats uit en verken de stad en zijn omgeving. Vanzelfsprekend neem je een kijkje bij het legendarische circuit, dat je kent van de 24-uursrace. Bezoek hier ook het gelijknamige museum. Winkel in de stad, bewonder de kathedraal en geniet van het Franse leven. Op het Bugatti circuit vindt in de zomer de Moto GP van Le Mans plaats. Goed idee om je roadtrip mee te comnbineren! Kijk alvast voor MotoGP tickets en je bent er vroeg bij als zogenaamde early bird. 

Natuurgebieden in Nederland

Nederland kent niet veel, maar wel nog een aantal gebieden waar de mens niet van invloed is geweest. Dit zijn fantastische plekken om dieren te spotten. En te wandelen, fietsen en picknicken. Van de Limburgse Peel en de Zuid-Hollandse Biesbosch tot de veelzijdige Wadden in het noorden. Zoek er een betaalbare Bed & Breakfast bij uit, boek een paar dagen en neem zeker je verrekijker mee. 

Bezoek eens een concert over de grens

Je favoriete artiest komt trouw zo om de twee jaar naar Antwerpen, Gent of Brussel, maar het is ook wel eens leuk om over de grens een concert te bezoeken. Zo beleef je de muziek weer op een totaal andere manier en kom je andere mensen tegen. Doe dit bijvoorbeeld in Hamburg, Newcastle of Straatsburg en laat je meteen verrassen door de stedenpracht. Je citytrip met een optreden als hoogtepunt wordt onvergetelijk. Ook hier geldt: op tijd je accommodatie en tickets regelen. 

Ga Berlijn zien: progressieve stad met turbulente historie

Over stedentrip gesproken. Heb je Berlijn nog niet gezien? Waar wacht je op? Rondom de Brandenburger Tor, de East Side Gallery waar het lugubere IJzeren Gordijn nog van dichtbij te aanschouwen is, Checkpoint Charlie, het zijn allemaal iconische blikvangers in een stad met een turbulente historie. Berlijn staat terecht op de bucketlist van veel stedenfreaks. Misschien ook wel omdat hier zo’n progressieve sfeer hangt, met veel dancemuziek in het nachtelijke uitgaansleven. En omdat de wolkenkrabbers en bovengrondse metrobanen een beetje aan New York doet denken. 

Belgische held vereeuwigd in Cheverny: het echte Kasteel Molensloot

Wie kent het slot van Kapitein Haddock niet? Zijn boezemvriend, de bekendste reporter ter wereld Kuifje, beleefde hier diverse avonturen. Model voor het door Hergé in de strips gebruikte Molensloot stond het kasteel van Cheverny, dat je in de Franse Loire vindt. Hier stuit je op een permanente tentoonstelling over de Belgische stripheld. Laat je mee terugnemen naar de oertijd der stripverhalen! En verken direct de mooie omgeving, want de Loire heeft nog meer te bieden.