Vakantiehuis huren in Denemarken
Vakantiehuizen In Denemarken – Verhuur Van Vakantiehuizen. De enige landgrens van het land is de grens met Duitsland in het zuiden. Deze landgrens heeft een lengte van 67 km. Ten westen ligt de Noordzee, ten noorden het Skagerrak en ten oosten liggen het Kattegat en de Oostzee. Het verst verwijderd van de kust is men in het midden van Jutland, op 52 km afstand.
Vakantiehuis huren in Denemarken
De langste rivier is de 158 km lange Gudenåen in Jutland. Het hoogste punt is Møllehøj bij Skanderborg, dat 170,86 meter boven zeeniveau ligt. Denemarken heeft een gematigd zeeklimaat. In februari schommelt de temperatuur rond de 0 °C – hoe duur is denemarken. Gemiddeld valt er 600 mm neerslag per jaar. De droogste periode is tussen eind april en begin juni.
’s Zomers kan de temperatuur door diezelfde oostenwind oplopen tot meer dan 35 °C. De wind uit de Noord-Atlantische Oceaan (een warme oceaanstroom) verzekert gewoonlijk een vrij mild klimaat, maar soms raakt de Oostzee met ijs bedekt waardoor warmere wateren worden afgesneden en de winter streng is. Ook Groenland behoort tot het Deense koninkrijk, evenals de Faeröer.
Naast de Deense meerderheid in Denemarken, zijn er Groenlandse, Faeröerse en Duitse minderheden. Lange tijd was Denemarken hoofdzakelijk een landbouwland, maar na 1945 breidde het land zijn industriële sector drastisch uit, zodat deze tegenwoordig meer dan 25% en de landbouw minder dan 5% aan het bruto binnenlands product bijdraagt. Andere traditionele industrieën van Denemarken zijn de visserij en scheepsbouw, maar deze zijn ook afgenomen.
Denemarken: 10 Redenen Om Er Op Vakantie Te Gaan
Financiële en andere diensten, de handel en de vervoerssector zijn ook belangrijk voor de economie van het land. hoe duur is denemarken – Dagje Kopenhagen. De belangrijkste landbouwproducten van het land zijn wortelgewassen (bieten, koolraap en aardappels) en graangewassen (gerst, haver en tarwe). Er is veeteelt (varkens, rund- en pluimvee) en een grote visindustrie. Denemarken bezit een commerciële vloot van aanzienlijke grootte.
Het toerisme is ook een belangrijke industrie. De belangrijkste uitvoerproducten van Denemarken zijn landbouwproducten en industriële machines, teak en eiken meubilair, vlees, vis en metalen; de belangrijkste importproducten zijn machines, metalen, motorvoertuigen en brandstoffen. Belangrijke handelspartners van het land zijn Duitsland, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en andere landen in de Europese Unie evenals de Verenigde Staten.
Een strak fiscaal en monetair beleid leidde echter tot economisch herstel. Het aantal Denen dat lid is van de staatskerk neemt jaarlijks met zo’n 0,6% af. Per 1 januari 2010 behoorde 80,9% van de Denen toe tot de Folkekirke, de gevestigde Evangelisch-Lutherse kerk. Dit was 0,6% minder dan een jaar eerder en 1,2 % minder dan twee jaar eerder.
Denemarken – Europese Unie – Europa Eu
Er zijn kleine minderheden van andere protestanten en rooms-katholieken (zie ook: Katholieke Kerk in Denemarken). Vier procent van de bevolking is moslim. Net zoals in Noorwegen, IJsland en Liechtenstein is er sprake van een staatskerk. In het buurland Zweden is de staatskerk in 2000 afgeschaft wat leidde tot een forse afname (meer dan 10%) van het aantal leden van de Zweedse staatskerk.
Denemarken heeft twee grote luchthavens en verscheidene kleine luchthavens. [5] is de grootste luchthaven van Scandinavië. De luchthaven bevindt zich in Kastrup, op het eiland Amager, 8 km van het centrum van Kopenhagen. De luchthaven heeft een treinverbinding met Kopenhagen Centraal-Station en verder Malmö en andere steden in Zweden. Een enkele reis naar Kopenhagen Centraal-Station is 27 Deense kroon en de trein rijdt elke 10 minuten. Bureau à louer Bruxelles
Opvallend is dat qua klank, deze taal niet zoals het Zweeds of Noors een ‘zangerige’ taal is maar meer Duitse gutturale invloeden heeft. Voor diegenen die Zweeds of Noords begrijpen zal het toch moeilijk zijn om Deens te verstaan. De meeste Denen (vooral de jongere generaties) spreken gelukkig goed Engels en op het schiereiland Jutland wordt redelijk tot goed Duits gesproken.
Engels is een wijdverbreide taal in Denemarken, de enige uitzondering is voor mensen ouder dan 65. In dit aspect is het de moeite waard om te onthouden dat Denemarken waarschijnlijk een van de weinige landen is waar je niet kan scoren door hun taal proberen te spreken, in tegendeel, Denen hebben weinig geduld met niet vloeiende sprekers.
Engels praten
Mensen die Engels kennen kunnen beter gewoon Engels spreken in plaats van te sukkelen met een Deens boekje voor toeristen. Als je het toch probeert zullen de mensen onmiddellijk omschakelen naar Engels. Duits vele Denen spreken Duits en het is veel gesproken taal in regio’s waar veel toeristen naar toe trekken zoals Jutlands West-kust, het zuidelijke deel van Funen en de nabijgelegen eilanden (bv.
De nationale munteenheid is de Deense kroon (DKK, meervoud “kroner”). In de meer toeristische winkelcentra van Kopenhagen en de traditionele strandcentra aan de Jutland-Westkust en Bornholm kan men dikwijls betalen in Euro. De Deense kroon is gekoppeld aan de Euro met een variatie van ongeveer 2,25%. In de 12 maanden van augustus 2005 tot augustus 2006 was de gemiddelde uitwisselingskoers 1 EUR = 7,46 DKK.
Kredietkaarten worden meestal geaccepteerd maar er zijn uitzonderingen. Vergewis jezelf ervan dat de meeste verkopers 2%-3% transactiekosten zullen aanreken als je betaalt met een kredietkaart. Bijna alles is duur in Denemarken. Alle producten en diensten zijn verplicht geafficheerd met 25% BTW inclusief dus komt deze exact overeen met wat je zal betalen (hoe duur is denemarken).