Bloggen is belangrijk

Helpt bloggen SEO? Dat doet het zeker. In feite is bloggen een van de meest efficiënte manieren om uw SEO te stimuleren.

In deze post leert u hoe bloggen ons heeft geholpen met SEO voor websites in zeer competitieve niches. Ik zal uitleggen hoe we erin geslaagd zijn om Google organisch verkeer met meer dan 372% te verhogen in een zeer korte periode.

Waarom is een blog belangrijk voor SEO?

Hoe gebruik je blogging om je SEO te verbeteren (Niet het typische SEO advies dat je in andere blogs leest).
Voordat we ingaan op de vraag waarom het hebben van een blog belangrijk is voor SEO, laten we eerst een paar voorbeelden zien van hoe we blogging hebben gebruikt om het organische verkeer voor een aantal websites in verschillende industrieën te verhogen.

Google Organic Traffic steeg met 106% in 6 maanden tijd met Blogging!

Blogging SEO Succes – Casestudy 1
Wat u hierboven ziet is het Google Organic verkeersbericht voor een van onze klanten. Het is een zakelijke website in de onderwijsniche.

Door te bloggen zijn we erin geslaagd om het Google verkeer te verhogen van 6.165 gebruikers per maand naar 12.742 gebruikers per maand in slechts 6 maanden tijd. Dat is een stijging van 106%!

Blogging hielp ons om het organische verkeer te verhogen met 372% in slechts 5 maanden!

Blogging SEO Succes – Casestudy 2
Dit is een ander voorbeeld van een zakelijke website in de reisindustrie, een van de meest concurrerende online niches.

DE VOLLEDIGE SEO-CURSUS

SEO Volledige Cursus
Word een SEO expert
Verhoog uw verkeer in 60 dagen of minder
Vertrouwd door meer dan 3000 studenten
NU DOWNLOADEN
Het organische verkeer steeg van 4.280 gebruikers per maand naar 15.960 gebruikers per maand in slechts 5 maanden nadat we begonnen waren met bloggen. Als je van percentages houdt, is dat een stijging van 372%!

Belangrijke opmerking: De reden dat ik de URL van bovenstaande websites niet bekend heb gemaakt, heeft te maken met mijn NDA-overeenkomst met klanten. De meeste klanten willen dit soort publiciteit niet omdat ze niet willen dat hun concurrenten het weten.
Waarom is een blog belangrijk voor SEO?
Nu u ervan overtuigd bent dat bloggen nog steeds werkt voor SEO, laten we eens kijken hoe het hebben van een blog helpt bij SEO.

U kunt zich richten op meer trefwoorden
Bloggen geeft u een geweldige kans om trefwoorden te targeten die u niet kunt targeten met uw landingspagina’s.

Laten we ervan uitgaan dat u een website heeft die online SEO-cursussen en digitale marketingdiensten (zoals deze) verkoopt.

U hebt al geoptimaliseerde landingspagina’s voor elk van uw diensten en een geoptimaliseerde homepage voor uw belangrijkste zoekwoorden.

Dat is geweldig, maar uw organische verkeer zal laag zijn. Waarom? Omdat het zeer waarschijnlijk is dat honderden websites (groter en ouder dan de uwe) al gericht zijn op die zoekwoorden.

U kunt proberen een aantal backlinks te krijgen om uw SEO en rankings te verbeteren, maar al snel zult u zich realiseren dat het te moeilijk is om andere webmasters organisch te laten linken naar uw productpagina’s.

Wat moet u doen? Daar komt het bloggen aan te pas.

U kunt een blog starten, uw zoekwoordonderzoek uitvoeren om uit te vinden welke andere zoektermen mensen gebruiken die gerelateerd zijn aan uw producten en diensten en beginnen met het publiceren van content.

Afhankelijk van de door u gekozen SEO trefwoorden kunt u verschillende technieken gebruiken om hoog te scoren.

U kunt kiezen om te gaan voor longtail keywords die meer gericht en makkelijker te rangschikken zijn, of om te gaan voor meer populaire keywords door het publiceren van long-form content en het creëren van content-silo’s.

U creëert meer mogelijkheden voor natuurlijke linkbuilding
Om een website hoog te laten scoren op Google, heeft het een hoge kwaliteit backlinks nodig. Een geweldige manier om die links te krijgen en de autoriteit van uw domein te vergroten, is door middel van bloggen.

Andere bloggers hebben meer kans om te linken naar een goede blogpost dan naar een product- of dienstenpagina.

Deze links hebben misschien geen direct effect op uw ranking, maar ze zullen uw domein sterker maken en dit zal alle pagina’s op uw website ten goede komen.

Statistieken tonen aan dat bedrijven die bloggen 97% meer links naar hun websites krijgen.

Geweldige manier om meer merknamen te krijgen
Inkomende links zijn niet de enige manier om Google ervan te overtuigen dat uw website een goede behandeling bij het zoeken verdient. Een van de meest verwaarloosde off-pagina SEO-technieken is de vermelding van het merk.

Google houdt van merken en bloggen kan u helpen uw merk voor meer ogen te positioneren en dit kan leiden tot social media engagement (likes, comments, tweets) en vermeldingen van uw merk op plaatsen waar dat zonder bloggen niet mogelijk zou zijn.

Geweldige methode om je expertise (EAT) te demonstreren.
Een van de factoren waar Google naar kijkt bij het benaderen van de waarde van een website is Expertise – Autoriteit – Betrouwbaarheid (EAT).

Als u een actieve blog onderhoudt, heeft u de mogelijkheid om uw bezoekers (en de wereld) te laten zien dat u een expert (E) bent over de door u gekozen onderwerpen.

Als dit vol zit met binnenkomende links en merkvermeldingen dan wint u ook het A-gedeelte (Authority), wat geleidelijk zal leiden tot Google Trust (Trustworthiness).

Wanneer je alle EAT-factoren hebt beveiligd, zal je SEO een boost krijgen en is bloggen de meest veilige en efficiënte manier om dit te doen.

Wanneer u begint met bloggen, moet u uw zoekwoordonderzoek doen en zoekwoorden vinden die gerelateerd zijn aan uw belangrijkste zoekwoorden, maar niet hetzelfde zijn.

Op deze website heb ik bijvoorbeeld een pagina die SEO Services verkoopt. In mijn blog richt ik me niet op dit trefwoord maar op andere gerelateerde trefwoorden zoals “Hoeveel SEO Services Kosten”.

Als u zich richt op dezelfde zoekwoorden, zult u Google in verwarring brengen over welke pagina voor u waardevoller is en dit is iets wat u moet vermijden.

Leg gebruikers vast in alle fasen van de koopcyclus
Het mooie van het hebben van een blog is dat je het kunt gebruiken om gebruikers in verschillende stadia van hun koopcyclus vast te leggen.

Bijvoorbeeld, als u een website heeft die snorkelcruises verkoopt, moet u niet alleen bloggen over snorkelen, maar u kunt ook uw bereik vergroten en mensen op zoek krijgen naar dingen om te doen op de locatie van uw bedrijf.

Laten we zeggen dat u zich in Florida bevindt, u kunt zich in uw blogberichten richten op trefwoorden als “Leuke activiteiten om te doen in Florida” en noemen snorkelen, als een van de opties.

Als u deze aanpak volgt, zult u nooit zonder ideeën komen te zitten en als u dit consequent doet, zult u eindigen met een aantal nuttige berichten over alle gerelateerde onderwerpen rond uw producten of diensten.

Dit is dezelfde aanpak die we hebben gevolgd in de hierboven genoemde websites en het heeft ons enorm geholpen.

Stel geen vragen in uw titels maar geef antwoorden
Wanneer u uw blogposttitels schrijft, stel dan geen vraag aan de gebruiker, maar geef hem of haar het antwoord.

Denk bijvoorbeeld aan de titel van dit blogbericht, dat is “Bloggen helpt SEO veel en hier is het bewijs”.

De titel geeft antwoord op de vraag “Helpt Bloggen SEO?” maar in plaats van dat dit in de titel staat, heb ik de gebruiker een direct antwoord gegeven.

Nu weet iedereen die op de titel klikt om het blogbericht te lezen, wat hij of zij kan verwachten op het gebied van inhoud en maakt dat uw titels zich onderscheiden van de rest.

Door dit te doen met uw blogposttitels, worden uw titels interessanter en worden gebruikers aangemoedigd om te klikken wanneer ze het zien in de SERPS of in de sociale media.

Maak een SEO-actieplan
Vermijd het publiceren van inhoud zonder doel. Doe wat voorbereidend werk op voorhand en beslis waarover u gaat bloggen, welke trefwoorden u wilt targeten, hoe u elke post promoot en hoe u de effectiviteit van uw blogging kunt meten.

Al deze items moeten deel uitmaken van een goed gedefinieerd SEO-actieplan. Het hebben van een duidelijke strategie en een stappenplan vooraf, maakt het hele proces een stuk makkelijker en efficiënter.

SEO Optimaliseer uw blogberichten voordat u ze publiceert
Nadat je een blogbericht hebt geschreven, druk je niet op de publicatieknop als deze niet is geoptimaliseerd voor SEO.

Leren hoe je SEO-vriendelijke blogberichten schrijft is niet moeilijk, het enige wat je hoeft te doen is een aantal basisregels voor SEO volgen om je artikelen gemakkelijk te begrijpen door zoekmachines.

U kunt deze gids lezen voor meer informatie: Hoe u effectief kunt bloggen in 10 eenvoudige stappen.
Promoot uw blogberichten na publicatie
In een ideaal scenario, na het publiceren van een blogbericht, moet je genoeg tijd besteden om het te promoten en proberen wat backlinks te krijgen om je ranking te verhogen. Zo werkt SEO.

In werkelijkheid doen niet veel mensen dit. De meerderheid van de mensen drukt op de publicatieknop en wacht op magie of ze gaan gewoon door naar de volgende blogpost.

Als u dezelfde aanpak volgt, minimaliseert u uw kansen om enig rendement (in termen van rankings en website bezoeken) van uw blogging inspanningen te krijgen.

Wat u minimaal moet doen is de blogpost op Facebook publiceren en Facebook-advertenties (Boost Post) gebruiken, om het voor mensen te krijgen die geïnteresseerd zouden kunnen zijn in het lezen ervan.

Facebook maakt het mogelijk om uw doelgroep te selecteren op basis van interesses en demografie en u kunt dit gebruiken om uw publiek te verkleinen, zodat het de juiste mensen bereikt met een minimum aan uitgaven.

Als u dit goed wilt doen, moet u naast het promoten op Facebook ook een lijst maken van bloggers die bloggen over vergelijkbare onderwerpen en al linken naar vergelijkbare artikelen en ze e-mailen en proberen een gesprek met ze aan te gaan en ze te vragen om een link.

Meet de impact van bloggen op uw SEO
Een van de redenen dat veel mensen geloven dat bloggen niet helpt bij SEO is omdat ze de effectiviteit van bloggen op SEO niet goed meten.

U hebt misschien artikelen gelezen die beweren dat er te veel blogberichten op het internet zijn en het publiceren van een ander bericht, zal u geen verkeer opleveren, maar ze zijn gewoonweg verkeerd.

Bloggen werkt wel voor SEO, bovenstaande voorbeelden zijn slechts twee van de vele die we als bureau hebben en als je goed zoekt, zul je zien dat veel mensen/bedrijven dezelfde technieken gebruiken en ook voor hen werken.

Kijken naar uw totale organische verkeer is niet de manier om te meten hoe uw blog uw rankings en verkeer helpt.

De reden hiervoor is dat binnen een bepaalde periode uw verkeer fluctueert door Google algoritmische veranderingen en seizoensgebondenheid (het zoekvolume van een trefwoord varieert per maand).

Dus, door alleen maar te kijken naar het totale organische verkeer per maand, krijgt u geen accuraat beeld als uw blogberichten verkeer naar uw website genereren.